De beste verhuisfirma’s in België

|
admin

Verhuizen is geen eenvoudige taak. Als je al ooit een verhuizing hebt meegemaakt dan weet je vast ook wel hoeveel stress, tijd en geld een verhuizing kost. Door een verhuisfirma in te huren bespaar je op al deze factoren. Maar wat zijn nou precies de voordelen van het inhuren van een verhuisfirma en welke verhuisfirma’s zijn de allerbesten in België? Je komt het allemaal hieronder te weten.

Wat is een verhuisfirma?

Een verhuisfirma kan worden omschreven als een bedrijf die wordt ingehuurd om te helpen tijdens een verhuizing. De verhuisfirma zorgt hierbij voor het hele verhuisproces: vanaf netjes en voorzichtig inpakken van je spullen tot aan het vervoeren op de juiste wijze. Door een verhuisfirma in te huren verloopt je verhuizing efficiënter en tevens ook sneller. Daarnaast wordt de verhuizing uitgevoerd door deskundigen die weten wat ze moeten doen. In België zijn er veel verschillende verhuisfirma’s die je kunt inhuren voor het verzorgen van je hele verhuizing.

Voordelen van het inhuren van een verhuisfirma

Het inhuren van een verhuisfirma brengt veel verschillende voordelen met zich mee. Zo kan een verhuisfirma niet alleen helpen met de verhuizing vlot te laten verlopen maar beschikt een verhuisfirma zelf al over de benodigdheden voor het verhuisproces. Maar er zijn nog meer voordelen. De verschillende voordelen van een verhuisfirma zijn:

 1. Het inhuren van een verhuisfirma is redelijk goedkoop. De meeste mensen zijn onder de indruk dat een verhuisfirma duur is, maar dit is helemaal niet het geval. Daarnaast bespaar je ook op de benzinekosten als je een verhuisfirma in gaat schakelen.

 2. Je hoeft al het zware verhuiswerk zelf niet te doen. Verhuizen is geen eenvoudige klus en kan leiden tot een fysieke en mentale druk.

 3. Door een verhuisfirma in te schakelen bespaar je aanzienlijk veel tijd, en daardoor uiteindelijk ook geld.

 4. Je spullen worden op een veilige manier vervoerd waarbij rekening wordt gehouden met breekbare of kostbare spullen.

 5. De verhuizers zijn professioneel en ervaren en weten goed hoe om te gaan met je spullen tijdens de verhuizing.

 6. Een verhuisfirma beschikt over geschikt vervoer voor elk soort verhuizing.

 7. Huur je een erkende verhuisfirma in, dan zal je inboedel tot een bepaald bedrag worden verzekerd.

Zijn er ook nadelen?

Naast voordelen zijn er ook bepaalde nadelen verbonden aan het inhuren van een verhuisfirma. Denk zo aan de extra kosten die je gaat betalen aan een verhuisfirma, terwijl je kunt besparen op die kosten door zélf de verhuizing uit te voeren. Je dient dus rekening te houden met de kosten voor het inschakelen van een verhuisfirma bij het opstellen van je budget. Daarnaast heb je met een verhuisfirma zelf geen controle over het hele verhuisproces. De verhuisfirma organiseert en regelt namelijk alles voor jou.

Kosten verhuisfirma

Hoeveel je gaat betalen voor het inschakelen van een verhuisfirma in België is afhankelijk van een aantal factoren. Zo dien je rekening te houden met het type transportmiddel, het aantal verhuizers die wordt ingezet voor de desbetreffende verhuizing, de afstand van het verhuisbedrijf tot aan beide adressen en in hoeverre je gebruik gaat maken van eventuele extra diensten of apparatuur. De gemiddelde kosten voor het inhuren van een verhuisfirma in België zijn als volgt:

Type woning

Totale kosten

Appartement

€750 – €900

2-onder-1-kap

€900 – €1.250

Vrijstaande woning/Villa

€1.000 – €1.500

De gemiddelde kosten voor het inschakelen van een verhuisfirma in België op basis van het aantal verhuizers is als volgt:

Aantal verhuizers

Totale kosten

1

€400 – €600

2

€800 – €1.050

4

€1.300 – €1.500

Daarnaast dien je rekening te houden met eventuele bijkomende kosten. Denk zo aan kosten voor parkeren of extra kosten voor een verhuizing in het weekend of na kantooruren.

De beste verhuisfirma’s in België

In België zijn er veel verschillende verhuisfirma’s die kunnen worden ingehuurd om een verhuizing volledig te verzorgen. De beste verhuisfirma’s die te vinden zijn in België worden hieronder opgesomd, op willekeurige volgorde:

 • ABC Verhuizers

 • Watteeuw verhuis & lift service

 • Windmill Forwarding

 • Dito verhuizingen + vervoer

 • Ali-transport Verhuizingen

 • Servaes Services

 • Deceuninck

 • All Up Ladderlift Service

 • Exp Moving Belgium

Besparen op een verhuisfirma

Alhoewel het inhuren van een verhuisfirma geen bakken vol geld kost, is besparen altijd aantrekkelijk. Zeker na de economische crisis aan het begin van het jaar door de corona uitbraak. Je zou kunnen besparen op de volgende manieren:

 • Vraag eerst verschillende offertes op bij meerdere verhuisfirma’s in België zodat je de offertes naast elkaar kunt zetten en ze met elkaar kunt vergelijken. Op deze manier kan je vervolgens de beste deal uitkiezen.

 • Ga voor een lokale verhuisfirma vergeleken met een verhuisfirma die van ver moet komen om je verhuizing te regelen. De kilometerkosten zullen dan ook veel hoger zijn vergeleken met een lokale verhuisfirma.

Ga je binnenkort verhuizen? Als je jezelf alle extra stress en tijd wilt besparen, dan is het aan te raden om een deskundige in te huren voor de klus. Een verhuisfirma biedt veel voordelen dankzij de vakkundige aanpak en de professionele werkwijze. Daarnaast is een verhuisfirma betaalbaar en zeker de moeite waard omdat ze weten hoe om te gaan met je spullen tijdens de verhuizing.