Kosten verhuisfirma

Ga je binnenkort verhuizen? Natuurlijk ben je dan erg nieuwsgierig naar de kosten! De kosten voor een gemiddelde verhuizing bestaan voornamelijk uit de kosten van een vrachtwagen en personeel. Maar er zijn een aantal andere zaken om in gedachten te houden, je kunt hier meer over lezen in deze tekst.

Verhuiswagen kosten

Een verhuiswagen is een must voor een verhuizing. Het maakt het heel gemakkelijk om je spullen en meubels te verplaatsen. Er is een brede selectie van veel verschillende soorten bestelwagens te huur. Wil je er een huren? Bekijk eerst de verschillende afmetingen. Voor een appartement met twee of drie slaapkamers is een verhuiswagen van 20 m3 vaak voldoende. Een eengezinswoning vereist vaak een grotere wagen. Met een verhuiswagen verloopt de verhuizing zo soepel en efficiënt mogelijk.

Dienst Uurtarief Totaal kosten
Personeel 30/uur 500
Verhuiswagen 65/uur 300
Parkeer vergunning 50 50
Verhuislift 65/uur 325

Huur bij een verhuisbedrijf in de meeste gevallen alleen een verhuiswagen, inclusief de bestuurder. Die helpt meteen ook mee bij verhuizing. Je betaalt ongeveer 50 euro per uur voor een bestelwagen van 20 m3 met chauffeur en de gemiddelde prijs van 50 m3 met chauffeur is 75 euro per uur.

Denk bij het verhuizen aan de volgende onderdelen:

  • Voertuigen
  • Mankracht
  • Inpak service
  • Montage service
  • Klussen
  • Ladder lift
  • Parkeervergunning
  • Voorrijkosten

Mankracht

Als je veel spullen meeneemt, kan het handig zijn om extra mankracht in te huren. Ze helpen meestal bij het lossen en laden van de auto. Het is echter mogelijk om verhuizers in te huren om te helpen met inpakken en demontage. Het gaat veel sneller als meerdere mensen helpen. Dit vermindert het aantal werkuren. Daarom is het niet zo dat extra mankracht altijd leid tot hogere kosten, in sommige gevallen is het zelfs goedkoper om extra mannen in te huren. Een extra mankracht kost ongeveer 30 euro per uur. Je kunt er ook voor kiezen om alleen een specifieke verhuisservice te gebruiken. Op deze manier hou je een klein deel van de verhuizing in eigen handen. Dit bespaart extra tijd zonder de volledige verhuiskosten te betalen.

Inpakken

Een van de diensten die zowel bedrijven als particulieren kunnen inhuren is een inpak dienst. Op je verhuizing komt het verhuisbedrijf bij je thuis en worden alle bezittingen ingepakt. Omdat alles zorgvuldig is geëtiketteerd, is het gemakkelijk om je spullen na de overdracht weer te vinden. Deze service kost meestal tussen de 30 en 40 euro per uur.

Montage

Heeft u een beperkt budget maar wilt u profiteren van de hulp van een ervaren verhuisbedrijf? Maak dan gebruik van de montageservice. Je meubels worden gedemonteerd en vervolgens weer in elkaar gezet in het nieuwe huis. Het bedrijf doet dit in korte tijd, dus het heeft meer tijd om de verhuisdozen uit te pakken. Deze kosten zijn ongeveer 30 tot 40 euro per uur.

Klusjes

In sommige gevallen moet u in uw nieuwe of oude huis werk uitvoeren. Dit omvat vaak lichte reparatiewerkzaamheden aan de muren, schilderwerk of te repareren elektronische componenten. Om tijd te besparen is het mogelijk om hiervoor een service te gebruiken. De kosten hiervan zijn ongeveer 30 tot 40 euro per uur.

Een ladder lift nodig?

Woon je in een appartement op een verdieping? Dan is het meenemen van de inboedel uit je oude huis een moeilijke taak. In sommige gevallen is het zelfs helemaal niet mogelijk om de meubels zelf op te tillen, omdat sommige meubels niet door de trap passen. Een ladder lift biedt dan een uitkomst. Dit kan naar boven worden uitgebreid, zodat u grote meubels door een raam kunt verplaatsen. Een ladder lift is verkrijgbaar in verschillende versies. Een ladder lift bovenop een busje is meestal de hoogste versie: deze bereikt een gemiddelde hoogte van 33 meter. Houd bij het bedienen van de traplift rekening met verschillende veiligheidsmaatregelen zoals gewicht en grootte van de spullen. Wil je dit liever niet zelf doen? Dan is het mogelijk om hiervoor een professional in te huren. Voor een volledige lift met bediening betaal je ongeveer 65 euro per uur.

Parkeervergunning en voorrijkosten

Vanaf het moment dat de verhuiswagen zijn plaats verlaat, gaan de kilometers lopen. Op deze manier betaal je niet alleen voor de kilometers tussen je vorige en het nieuwe adres, maar ook voor de voorrijkosten. Het is daarom raadzaam om een verhuisbedrijf dicht bij huis in te huren. Het is natuurlijk ideaal als de verhuiswagen bij jouw huis kan worden geparkeerd, maar in veel gevallen is er een parkeervergunning vereist. Denk goed na over deze potentiële kosten. De gesprekskosten en prijzen variëren van 0,50 cent tot 1 euro per kilometer De kosten van een parkeervergunning variëren van 20 tot 50 euro .

Wat kunt je zelf doen?

Wil je zo goedkoop mogelijk verhuizen en besparen op de prijs Dan is het mogelijk om zelf de complete verhuizing te doen. Veel mensen onderschatten het proces echter enorm en in de praktijk is de hulp van een ervaren vervoerder uiterst waardevol. Daarom kiezen de meeste mensen er ook voor om zoveel mogelijk taken zelf uit te voeren. Op deze manier besteden de ingehuurde krachten minder tijd en bespaar je dus op arbeidskosten. Het is een geweldige mogelijkheid tot besparen om de verhuizing zelf te organiseren en de inboedel zelf te demonteren en in te pakken. Het verhuisbedrijf hoeft zo alleen nog maar de verhuisdozen te laden en te lossen. Heb je geen problemen met het besturen van een groot busje? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om een verhuiswagen zonder bestuurder te kiezen. Bovendien is het een mogelijkheid om een deel van de verhuisdozen in je eigen auto te vervoeren. Zo creëer je een verhuisdag zoals jij dat wilt, onder jouw persoonlijke voorwaarden.

Heb jij ook geen zin in een stressvolle verhuizing? Ben je op zoek naar een verhuisbedrijf die je echt helpt? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan en ontdek wat een verhuisbedrijf allemaal voor je kan betekenen!