Tips verhuisfirma offertes vergelijken

|
admin

Veel mensen weten niet goed wat een verhuizing inhoudt. Dit geldt zeker voor de kosten. Een verhuizing bestaat uit verschillende facetten. Het werk wordt altijd gedaan volgens de wensen van de klant. Met andere woorden, je hebt misschien niet veel mankracht nodig omdat je veel vrienden hebt die een handje kunnen helpen. Misschien is juist het omgekeerde van toepassing. Het is tenslotte ook vaak het geval dat er op de dag van je verhuizing minder mensen opdagen dan je verwacht had. Niemand kan volledig worden vertrouwd, wat betekent dat je veel extra teamleden nodig hebt. Het is in ieder geval belangrijk om met alles rekening te houden. We noemen deze graag voor je op.

Vraag een offerte aan

Een nieuwe offerte aanvragen is in de loop der jaren veel eenvoudiger geworden. Het duurde vroeger vaak een zeer lange periode voordat je een duidelijk idee had van de kosten die je moest maken. Gelukkig is het tegenwoordig compleet anders. Met de komst van internet is het niet alleen mogelijk om online een compleet overzicht te krijgen maar ook om alles veel sneller en eenvoudiger met elkaar te vergelijken. Op deze manier is meteen duidelijk welk verhuisbedrijf de beste prijs voor die verhuizing kan bieden, wat natuurlijk een voordeel is.

Verhuizing Kostprijs
Voordelig 400-600 euro
Gemiddeld 800-1200 euro
Uitgebreid 1200-1800 euro

 

Vergelijk een bewegend aanbod

Heb je eenmaal een aantal goede offertes binnen dan kun je deze met elkaar gaan vergelijken. Het is voor veel mensen niet zo eenvoudig omdat ze niet precies weten waar ze zou moeten letten. Maar zo moeilijk is het niet. We hebben de verschillende punten opgesomd die je moet overwegen bij het vergelijken van een offerte:

  • Let op de totale kosten van de speciale services gerespecteerd, maar ook op de voorrijkosten die in rekening worden gebracht. Deze kunnen grote gevolgen hebben voor de definitieve overeenkomst.
  • Let op het aantal beschikbare verhuizers binnen de aanbieding. Het is mogelijk dat het ene verhuisbedrijf andere voorwaarden hanteert waarbij je juist meer of minder verhuizers krijgt toegewezen.
  • Bekijk de verschillende voertuigen en andere zaken die in de aanbieding zijn inbegrepen. Denk niet alleen aan de verhuiswagen en de inhoud, maar ook aan de specificaties van een mogelijke verhuislift.

Er zijn nog veel meer punten waarop het kan verschillen maar deze drie punten maken in ieder geval al goed duidelijk dat je de offertes goed met elkaar moet vergelijken.

De verschillende onderdelen van een verhuisaanbod

Zodra je hebt besloten om een offerte aan te vragen, zul je merken dat het bestaat uit verschillende delen.

1. De totale kosten.

Het is altijd belangrijk op te merken dat een standaard aanbod van een verhuisbedrijf altijd een geschatte totaalprijs noemt. Daarom moet je ervoor waken dat deze prijs nog niet sterk wordt beïnvloed door alle soorten extra kosten. Om ervoor te zorgen dat je geen vervelende financiële verrassingen krijgt aan het einde van de rit, is het altijd interessant om met het verhuisbedrijf te communiceren.

2. Werkzaamheden.

Zoals reeds vermeld, is het belangrijk om na te denken over de werkzaamheden in de offerte. Dit komt omdat deze activiteiten nogal kunnen verschillen van wat je zelf in gedachten hebt. Probeer eerst zelf uit te zoeken welke taken je bij het verhuisbedrijf wilt geven voordat je de offerte definitief goedkeurt!

3. Datum van uitvoering van de verhuizing.

De datum waarop de verhuizing zal plaatsvinden, wordt altijd vermeld in de offerte. Besteed hier bijzondere aandacht aan. Natuurlijk heeft niet iedereen de mogelijkheid om te verhuizen tijdens doordeweekse dagen, maar het is financieel een stuk interessanter dan bijvoorbeeld een verhuizing op een zaterdag of zondag. De extra toeslagen zijn veel hoger en dan vooral op de zondag.

4. Geldigheid van het aanbod.

Vanzelfsprekend is een offerte niet altijd geldig. Als jee te lang wacht met het goedkeuren van de offerte kunnen de prijzen sterk veranderen. Daarom is het altijd belangrijk om de geldigheid van het aanbod te controleren. Zorg er ook voor dat je binnen de gestelde termijn jouw toestemming geeft. Alleen op deze manier profiteer je van de (scherpe) prijs in het aanbod.

5. De algemene voorwaarden.

De voorwaarden van een verhuisbedrijf zijn niet alleen van toepassing op de uitgegeven offerte. Zij zijn ook van toepassing wanneer het aanbod wordt ondertekend. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als er dingen stuk gaan tijdens de verhuizing? Dit is slechts een van de vele punten die altijd op de offerte van de verhuizing bedrijf staan te lezen

Hoeveel kost een verhuizing?

Het moge duidelijk zijn dat de kosten van een verhuizing grotendeels afhangen van de beslissingen die je maakt als opdrachtgever. Toch zijn er gemiddelde kosten waarmee je ongeveer rekening kunt houden. We hebben deze kosten voor je opgesomd:

Gemiddelde kosten

De meest kosteneffectieve oplossing tussen de 450 en 650 euro.

Gemiddelde oplossing Tussen 850 en 1.050

De meest uitgebreide en luxe verhuizing tussen de 1.450 en 1.750 euro

Wil je zeker zijn van de beste verhuizers tegen de meest voordelige tarieven? Vraag dan nu een offerte aan en krijg een goed beeld van de mogelijkheden waaruit je kunt kiezen!